diumenge, 27 de novembre del 2016

MORIBANA ESTILITZAT

La pràctica de hui ha consistit a realitzat un treball amb tècniques mixtes, és a dir, hem exercitat la tècnica de poda a més de la tècnica del modelat. El material força útil per a este treball a estat l'olivera, que permet la poda de les branques més atapeïdes, així com el modelat de les rames més tendres que tenen flexibilitat. El resultat ha estat un treball lleuger, estilitzat que s'ha anat dibuixat mitjançant la planificació.


MATERIAL QUE S'HI HA EMPRAT


Olivera (Olea europea) per al SHIN, HIKAE i GYO
Lliri (Lilium L.) per al DO


Monstera (Monstera deliciosa) per al TOME


Crisantem (Chrysanthemum morifolium) per a SOE (complement) 


ELS TREBALLS DEL GRUP












diumenge, 20 de novembre del 2016

MODELAR UN IKEBANA

En l'exercici de hui hem centrat tota la practica en el modelat de les branques per tal d'obtindre un treball harmoniós i amb moviment. No tots els materials són aptes per a modelar, però hui hem comptat amb el salze que es troba en estos moments en plena floració.


MATERIAL QUE S'HI HA EMPRAT

Salze (Salix caprea) per al SHIN, HIKAE i GYO

Anturi (Anthurium Schott) per al DO


Aspidistra (Aspidistra eliator) per al TOME

Herba d'ós (Xerophyllum tenax) per a SOE (complement)


ELS TREBALLS DEL GRUP









diumenge, 13 de novembre del 2016

LA TÈCNICA DE LA PODA

Hui ens estrenem en la tècnica de la poda. És important des del principi de l'aprenentatge d'ikebana entendre esta tècnica bàsica consistent a dibuixar, mitjançant la poda i el tall de branques, rames i fulles, els elements que necessitem obtindre (SHIN, HIKAE, GYO...), alhora que s'aconsegeixen esplèndids treballs molt depurats.
No tot el material, respecte a les branques, és adient per a tal fi. Totes aquelles branques pobres en ramificacions serà dificil aconseguir una poda satisfactòria. Però el material que hui ens ocupa és força vigorós i molt apropiat per a treballar-lo, parlem del lledó, castellà almez (Celtis australis).
Sobre les característiques i tècnica del tall de rames i poda, vegeu l'entrada següent:



MATERIAL QUE S'HI HA EMPRAT

Lledoner (Celtis australis)

Gerbera (Gerbera jamesonii)


Aràlia (Fatsia japonica)


ELS TREBALLS DEL GRUP




















dilluns, 7 de novembre del 2016

MORIBANA AQUÀTIC

Hola amics i amigues. De nou ens trobem en este punt d'encontre amb totes aquelles persones que els agrada i estudien ikebana, després d'un període bastant llarg sense practicar-lo. Un període que, encara que no l'hem practicar, mai no l'hem oblidat i sempre l'hem tingut present. I ara que han començat els nous cursos a l'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge de València, ens sumem com un alumne més a l'exercici d'ikebana durant les pròximes setmanes.
El curs nou que ara encetem és l'estil MORIBANA, un estil bàsic i força comentat en altres entrades anteriors. Vegeu les característiques a:


ESTIL MORIBANA

MATERIAL QUE S'HI HA EMPRAT:


Cua de cavall (Equisetum) per al SHIN, HIKAE i GYO


Cal·la (Zantedeschia aethiopica) per al DO

Aràlia (Aralia L.) per al TOME

Herba d'ós (Xerophyllum tenax) per a SOE (complement)



ELS TREBALLS DEL GRUP