dissabte, 22 de febrer de 2014

UN NAGEIRE FRUITER

Hui hem treballat amb branques de nesprer amb fruits verds per a les línies principals. El nesprer és, junt amb la taronja, una de les produccions de fruita més extensa a les nostres terres. Com a arbre fruiter no és gens estrany trobar-te'l en qualsevol camp de l'horta, perquè als pobles sempre s'hi plantava uns quans arbres fruiters per a consum propi, com arbres cirerers, pruneres, bresquilleres,… i no hi podia faltar el nesprer. Cap a l'any 1830 es va introduir a Callosa d'en Sarrià (Alacant) la varietat nesprer del Japó per a la producció intensiva i és la que ens arriba actualment al mercat. La investigació i la millora en la producció ha fet que s'haja aconseguit la denominació d'origen protegida per la qualitat tan bona dels nostres nesprers:




  MATERIAL QUE S'HA EMPRAT EN EL NAGEIRE:


  Nesprer (Eriobotrya japonica): per al SHIN, HIKAE, GYO i TOME


  Gerbera (Gerbera L.): per al DO


ELS TREBALLS DEL GRUP
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada