dissabte, 1 de febrer de 2014

RUTA ROMÀNICA PEL CAMÍ DE SANTIAGO

Com ja va sent habitual en els últims anys, aprofitem un dies de les vacances de Nadal per a pujar cap al nord de la península a fi de continuar amb el nostre recorregut de la ruta romànica. I evidentment ja ens trobem de ple en el camí de Santiago. El que més ens interessa és visitar tots els monumets construïts al voltant de la Ruta Jacobea a l'edad mitjana, segles XII-XIII, ja construïts en ple estil romànic. 
En concret en este viatge hem començat en el lloc on conflueixen els dos camins que baixen des de França: el Camí Francés, que baixa a través de Roncesavalles (Navarra); i el Camí Aragonés, que travessa des de França per Canfranc (Osca). Estes dos vies es troben a Puente la Reina, una ciutat medieval molt important en la seua època i cruïlla de camins, on tots els pelegrins hi passaven necessàriament.
PUENTE LA REINA


                            Pont romànic S. XI


                                                     Església de santo Domingo                                                                     Església de la santa Cruz                                 Església de santa María de Eunate


ESTELLA                                        Palau Reial S.XI

                                         Església de san Miguel


                                Portada de san Miguel


                                San Pedro de la Rúa


                                                Claustre de san Pedro de la Rúa

IRACHE

                               Monestir d'Irache

LOGROÑO
                                 Església de san Bartolomé


                            Portada de l'església de san Bartolomé


NAVARRETE


 
                                 San Juan de Acre


NÁJERA

                              Santa María la Real


SANTO DOMINTO DE LA CALZADA

                                     Catedral de santo DomingoELS PAISATGE DE LA RIOJA

El paisatge de La Rioja és un territori completament transformat per l'ésser humà: camps i més camps de vinyes s'estenen al llarg del territori. Tota la regió vitivinícola de La "Rioja i la Rioja alavesa" ha estat presentada recentment pel Ministeri de Cultura, recentment, com a candidata per a optar al guardó de Patrimoni Mundial de la Unesco (Patrimoni de la Humanitat), juntament amb "Els Camins de Santiago del Nord Peninsular".
Ara a l'hivern, els camps estaven erms sense el verdor que impregna la primavera estos cultius. Només es veia pels ribasos i pels màrgens dels camps arbuts amb fruita d'hivern, com és ara el roser caní. Eren les poques notes de color del paisatge. Recollirem algunes branques per al nostre ikebana del Camí de Santiago.

                             Roser caní


                              

UN NAGEIRE DEL CAMÍ DE SANTIAGO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada