dilluns, 25 d’abril del 2011

SHIN-SO-KA AQUÀTIC

Estem a la primavera, a finals d'abril, i les pluges no ens abandonen. Les Falles han sigut plogudes, Setmana Santa ploguda, i hui, segon dia de Pasqua, continuen les pluges. L'ambient està molt, molt humit, tant que l'aroma de la primavera no es deixa sentir en la mateixa intensitat que quan l'ambient està una miqueta més sec. En els dies de sol es nota per tota la ciutat un aroma a tarongina tan intens que arriba inclús a ser violent, com una sacsada als sentits. Estem en l'època de màxima esplendor de la floració del taronger, i esperem que dure una miqueta més que altres anys per les pluges, ja que estes ralentitza la floració.
En homenatge a esta època hem realitzat un shin-so-ka aquàtic, amb elements propis dels aiguamolls. Ens ve a evocar la imatge d'una ribera de qualsevol llac, riu o inclús de la nostra Albufera, amb alguns elements que la caracteritzen: els juncs dreçats, alguns pronunciats, altres partits; l'herba just en la vora de l'aigua, amb les gramínies daurant-se al sol junt amb els lliris d'aigua...


UN SHIN-SO-KA AQUÀTIC
 

MATERIALS QUE S'HI HAN EMPRAT:

Cola de cavall (para SHIN, HIKAE y UCHI-DO-NAGASI)
Junc (SOE de SHIN, un complement)
Avena silvestre (GYO)
Murta (TOME)
Cala o lliri d'aigua (DO)
Crisantem (SOE de DO, un complement)

IDENTIFICACIÓ DELS ELEMENTS:



2 comentaris:

  1. Hola Samurai, jo com tú, també vaig a les clesses de IKEBANA amb Júlia, però els dimecres per la vesprada...

    També tinc un blog, no exclusivament de IKEBANA, però amb entrades referents al tema.

    T'adjunte l'enllaç, amb el filtre on s'ubiquen, entre d'altres, les referències a les classes.

    http://francescchalmes.wordpress.com/tag/motivacion/

    Salut!

    Paco.

    ResponElimina
  2. Hola Paco, m'alegra saber que, a poc a poc, som més els interessats pel l'ikebana, i tot gràcies a l'Escola de Jardineria per l'interés i la bona voluntat que hi posen, però fonamentalment també pels coneixements que ens transment la profe Júlia que, any rere any, no deixa de sorprendre'ns amb el seu talent digne d'admiració. Espere que vosaltres també gaudiu tant com nosaltres.
    Ah! Gràcies per compartir el teu blog amb tots nosaltres.

    ResponElimina