dimarts, 1 de febrer del 2011

MATERIALS

L'equip bàsic per a elaborar un Ikebana és molt senzill, es podria resumir en:

- Tisores per a podar (les ideals són les hasami, importades de Japó). 
Kenzan (base metàl·lica amb pues que serveix com a suport per als arreglaments), i 
- Recipient baix i ample (tipus ensaladera, o una cassola ampla i baixa). Algunes d'estes ferramentes són importades de Japó, però són fàcils de substituir per unes tisores de podar normal i corrent, i en compte de kenzan, per mossy (esponja porosa verda molt absorbent que s'usa com a suport en els arranjaments florals).


 
El kenzan és probablement l'utensili més important i característic de l'Ikebana. És una plataforma de plom amb multitud de claus esmolats en la seua superfície per a facilitar la subjecció del conjunt floral i al mateix temps actuar de contrapés. Deuen pesar molt per a balancejar el pes dels diferents materials (flors, branques…), les pues esmolades i juntes mantenen les tiges ben assegurades en el seu lloc. Poden tindre diferents grandàries i formes: rectangulars, angulars, redons, en forma de palmito; dependrà del recipient que usem per a la composició. Un altre tipus de subjecció és el shippo, un ferro circular amb buits on col·loquem les branques, encara que este tipus s'utilitza en pitxers per a l'estil nageire d'ikebana. 


Les hasami o tisores japoneses han sigut especialment dissenyades per a tallar a través de la tija en una escala de grossor, però no hi ha raó per la qual no es puga usar unes tisores normals de podar branques.



El recipient.
És de gran importància triar adequadament el recipient, depenent de l'estil que anem a elaborar; per a dissenys de l'estil moribana podrem usar per exemple tests molt poc profunds, safates de forma oval o circulars, plats amples i poc profunds, ensaladeres, etc, per a l'estil nageire usarem pitxers alts, botelles, gerros estrets, etc....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada