dimecres, 1 de maig del 2013

EL PAISATGE AQUÀTIC

Prosseguim amb el curs de paisatge, i esta setmana la profe Julia ens ha proposat la realització d'un paisatge aquàtic, el qual té unes peculiaritats ben distintes als paisatges vists fins ara.

CARACTERISTÍQUES:

- La primera característica d'esta modalitat és el fet que permet una major llibertat de creativitat i d'imaginació a l'hora de recrear qualsevol espai natural.

- El principi de 3 resta simplificat a la mínima expressió. Bàsicament hem de respectar les zones: la zona del cel, la zona de la humanitat i la zona de la terra. Els elements que s'integren en cada zona queda a la llibertat de la persona executant.

-Cobren importància les estacions de l'any. Es té molt en compte, en esta modalitat de paisatge, el moment en què ens trobem, i per tant, la confecció de l'ikebana comptarà amb les plantes típiques del moment. Per exemple, a la primavera podem dotar el paisatge aquàtic amb audàcia i cert atreviment en les flors, així com d'abundància i esclat de color (tot propi de la primavera). En canvi, a la tardor i a l'hivern, contindrem la presència de tanta flor i configurarem l'ikebana de rames amb poc fullatge, sinó nues, amb pocs colors i tonatitats apagades: ocres, marrons, etc.

- Recipients. En este estil de paisatge, el recipients amb què es treballa pren protagonisme i es mira molt la forma i sobre tot el material amb el qual està fet.
Per a la primavera, els vasos i recipients poden ser de materials molt variats: terrissa, cristall transparent, etc.  Els colors del recipient més apropiats són els colors freds: blaus, verds, grisos, blancs, etc.
Per a la tardor-hivern, els recipients solen ser d'un altre material i amb colors càlids: el bronze, la ceràmica càlida, amb tons rogencs, ataronjats, engroguits, ocres, etc.

MATERIAL QUE S'HA EMPRAT EN EL PAISATGE AQUÀTIC:



Papir (Cyperus papyrus)



All bord (Allium)


Vara d'or (Solidago)



Garlanda borda (Lathirius filiforme)




Cal·la o lliri d'aigua  (Calla aethiopica)


Herba d'ós (Steelgrass)


EL PAISATGE AQUÀTIC






ELS ELEMENTS




ELS TREBALLS DEL GRUP


































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada