dimecres, 10 de desembre del 2014

UN SOKA CLÀSSIC

L'estil SOKA, també anomenat en altres escoles SEIKA, principalment a l'escola Ikenobo, és l'estil més clàssic i tradicional dels existents actualment. El SOKA juntament amb el SHIN-SO-KA són hereus de l'estil més arcaic i ampul·lós RIKKA, que es caracteritza per intentar mostrar el món budista amb la representació simbòlica de la muntanya Shumi o Shumisen, centre de totes les coses i considerada com a símbol de l'univers. 
El disseny d'estos arranjaments reprodueixen xicotets paisatges naturals emulant la dita muntanya en què estarà present els següents elements: el cim, les terres altes, les terres mitjanes, la cascada, el riu que corre, l'aldea, etc. en total 9 línies principals. (Podeu vore el gràfic de la representació de la muntanya sagrada a http://estilsclàssics-muntanya sagrada).

Actualment l'escola Ikenobo encara compta amb este estil, el RIKKA, però només per a gran cerimònies i ocasions especials per la seua aparatositat i gran ornamentació.

                                             Estil Rikka, de l'escola Ikenobo

De l'evolució d'este estil, ja datat al segle XV, va sorgir el SOKA i el SHIN-SO-KA, molt més senzills, austers i que comporten un abreujament de les línies principals. Cal observar que en el Rikka, la branca que representa "el riu que corre" es manté en el Soka com a Uchi-do-nagasi, que en la nostra escola és tradueix per la "branca que corre".
Sobre les característiques del SOKA les podreu vore a l'entrada:



SOKA CLASSIC

 MATIERIAL QUE S'HI HA EMPRAT:


 Aspidistra (Aspidistra elatior)



IDENTIFICACIÓ DELS ELEMENTS

 
 


ELS TREBALLS DEL GRUP







 

 

 


 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada