dimarts, 1 febrer de 2011

TIPUS D'IKEBANAE'ESTIL MORIBANA (Flors agrupades)

 


Hi ha diferents estils de composicions florals dins del món de l'ikebana:

- l'Estil moribana, que es realitza en recipients baixos, d'escassos centímetres d'alçària, màxim 10 cm, de diferents formes: quadrada, redona, ovalada, etc... en els quals les flors se subjecten per mitjà del kenzan (peça metàl·lica amb pues que facilita l'ancoratge de branques i flors).

- l'Estil nageire, que es practica amb gerros o pitxers estrets i alts en els quals no s'usa el kenzan; a més hi ha altres estils més clàssics: el soka, shin-so-ka, etc.

Moribana significa, pels seus components, -mori- agrupar, i -bana- flor, flors agrupades. L'estil moribana és l'estil més modern dels existents actualment (només té uns cent anys), i té com a característica fonamental el fet de no necessitar la presència del tokonoma (tarima on se situa l'ikebana i que antigament era obligatori) a més de permetre com a novetat l'ús de flors occidentals, trencant amb la rigidesa dels ikebanas clàssics. Una altra característica important és el recipient amb què es treballa: ha de ser baix, de poca alçària, i ample de boca. 

IDENTIFICACIÓ DELS ELEMENTS:
 
                          Ikebana estil moribana

Els elements de l'ikebana són punts a l'espai, i es representen a traves de les branques, fulles i flors

ESQUEMA:


                                               Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada