dimarts, 1 de febrer del 2011

TIPUS D'IKEBANA

Hi ha diferents estils de composicions florals dins del món de l'ikebana. Els dos gèneres més bàsics són:

1. ESTIL MORIBANA (significa flors agrupades), que es realitza en recipients baixos, d'escassos centímetres d'alçària, màxim 10 cm i de formes diferents: quadrada, redona, ovalada, etc... en els quals les flors se subjecten per mitjà del kenzan (peça metàl·lica amb pues que facilita l'ancoratge de branques i flors).


ESTIL MORIBANA (amb recipient baix i ample)


2. ESTIL NAGEIRE (siginifica flors llançades o deixades caure), que es practica amb gerros o pitxers estrets i alts en els quals no s'usa el kenzan i la subjecció de les branques i flors es fa a través d'altres recursos de subjecció: travessers, creuetes, etc.


ESTIL NAGEIRE (amb recipient alt i estret)

Moribana significa, pels seus components, -mori- agrupar, i -bana- flor, flors agrupades. L'estil moribana és l'estil més modern dels existents actualment (només té uns cent anys), i té com a característica fonamental el fet de no necessitar la presència del tokonoma (tarima on se situa l'ikebana i que antigament era obligatori) a més de permetre com a novetat l'ús de flors occidentals, trencant amb la rigidesa dels ikebanas clàssics. Una altra característica important és el recipient amb què es treballa: ha de ser baix, de poca alçària, i ample de boca. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada