dimarts, 1 de febrer del 2011

SHIN (el cel)



- SHIN (el cel)
És el primer component que se situa en la composició i determinarà, segons les característiques pròpies de les branques o de les tiges, que s'ubique orientat cap a l'esquerra (serà un treball de mà dreta), o cap a la dreta (ikebana de mà esquerra). Cal tindre en compte que qualsevol branca té un anvers i un revers. Anvers, la cara on la fulla rep la llum, i per tant seran més clares. Revers, la cara de la fulla que mira cap a l'ombria i no els dóna la llum directa, i en conseqüència serà més fosca. Mai no situarem el revers de les plantes al front del treball, que és la cara que es visualitzarà l'ikebana, perquè farà la sensació d'estar veient la composició per darrere.

Elements: poden ser branques, tiges, fulles, etc.. És el punt més alt, per la qual cosa caldrà contar amb eixa característica a l'hora de triar el material per a este element. Respecte a la forma, pot anar vertical, com en esta foto, inclinat cap a fora, oblic, etc. Tot depén del tipus de plantes que disposem.
Significat: el SHIN significa la part més elevada i espiritual de les coses, l'univers, allò desconegut, el coneixement, etc.  Funciona com una espècie de transmissor de l'energia del cel i de la terra a l'home.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada