dimarts, 15 de novembre del 2011

MORIBANA MODELAT

Esta setmana hem practicat en classe la tècnica del modelat de branques per mitjà de fil d'aram o filferro. Amb esta tècnica es treballa, bàsicament, el pla espacial de la composició, ja que prèviament haurem de determinar com serà l'ikebana que anem a confeccionar i cap a on s'orientaran les branques. Per tal d'aconseguir-ho, cal estudiar amb deteniment el material seleccionat, decidir cap a on anirà cada branca, i mentalment modelar el treball en l'espai. No sempre les branques estaran orientades al nostre gust. Algunes es podaran, i d'altres les modelarem segons la direcció que voldrem perquè s'ajusten a la nostra composició. Però a més, no totes les plantes són mal·leables, i en estos casos ens ajudarem del fil d'aram que enrotllarem a les branques amb la finalitat de mantindre la posició i orientació de les línies principals que hem projectat.

És convenient esmentar que no s'ha de posar fil d'aram en tot l'ikebana -perquè donaria l'efecte d'un treball massa forçat- sinó només aquelles branques triades per a obrindre l'efecte desitjat.

En l'ikebana de hui s'ha emplat per a les branques principals (SHIN, HIKAE i GYO) una varietat de l'eucaliptus, l'Eucaliptus Gunni, més atractiva i decorativa que l'eucaliptus comú. Esta varietat d'eucaliptus està molt ramificada, i en la majoria de casos serà necessari realitzar una poda exhaustiva per a alleugerir les branques.


                           Eucaliptus comú



                                      Eucaliptus Gunni



TÈCNICA DEL FIL D'ARAM


                         Diferents tipus i grossàries de fil d'aram


S'ha emprat el fil d'aram de color verd, igual que s'usa en floristeria. N'hi ha de diferents grossors, però sempre triarem el més fi perquè passe desapercebut en el conjunt:




MORIBANA MOLDEAT


MATERIALS QUE S'HI HAN EMPRAT:

Eucaliptus: SHIN, HIKAE y GYO
Brassica: TOME
Gerbera: DO




IDENTIFICACIÓ DELS ELEMETS



ELS TREBALLS DEL GRUP


                                    Charo

                          Sebastián

                  Isabel

                           Victoria





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada