dijous, 26 de novembre de 2015

ORQUÍDIES A LA TARDOR

L'associació d'Orquidiòfils Valencians (OVAL) va oferir els dies 14 i 15 de novembre de 2015 la seua tradicional exposició de la flor considerada la més bella del món.

Com va sent habitual l’associació OVAL ha exposat una mostra al Jardí Botànic de València, davall el títol “Orquídies a la tardor”, en la qual s’han pogut vore més de 70 espècies diferents d’orquídies.  Una de les més importants i que s'ha pogut contemplar és la «Bulbophyllum echinolabium» de Borneu, destacable per simular l'olor de la carn en descomposició a fi d'atraure els seus pol·linitzadors, les mosques. És, probablement, l'única o una de les poques orquídies que fan pudor. Però no totes olen malament, cal assenyalar la «Maxillaria tenuifolia», orquídia menudeta, que té una fragància penetrant semblant al coco, per això s’anomena coconut pie, pastís de coco. Igualment cal destacar dins de la mostra les orquídies anomenades sabatetes, espècies les flors de les quals imiten la forma d’una sabata: «Phragmipedium hanne popow» i «Phragmipedium cardinale», joies dins d'este subgrup d'orquídies.


 La Bulbophyllum echinolabium caracteritzada per la seua olor nauseabunda a podrit per a atraure els seus pol·linitzadors.

 La Maxillaria tenuifolia, anomenada popularment coconut pie per l'olor a coco.


La Phragmipedium cardinale, del grup de les sabatetes.

A més de l’exposició, la mostra va comptar amb diverses activitats, conferències, tallers, i fins i tot, amb una visita guiada per l’hivernacle de los orquídies del Jardí Botànic, a càrrec de Rufo, membre de l'OVAL.

L'EXPOSICIÓ
VISITA GUIADA PER L'HIVERNACLE DE LES ORQUÍDIES

Rufo, especialista en orquídies i membre d'OVAL, realitzà una visita guiada per les orquídies permanents de l'hivernacle del Jardí Botànic.
TALLER 
REALITZACIÓ D'UN QUADRE AMB ORQUÍDIES
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada