divendres, 9 de desembre del 2011

UN MORIBANA NET, NET

Depenent del tipus de branques que utilitzem per a confeccionar l'ikebana, sempre actuarem de manera diferent per a obtindre les línies principals (SHIN, HIKAE i GYO), és a dir, que el fet de podar branques, depurar fullatge, netejar i eliminar fruits, etc., dependrà de les característiques pròpies del material amb què treballarem. Insistirem més a fons amb la poda en branques més denses, com el prunus o el lledoner -per dir materials ja coneguts-, i no realitzarem a penes poda amb materials com el sálix o el salze, perquè no tenen a penes fulles. Així és la forma de procedir.
I comencem amb un estudi dels materials triats per la profe Julia per a esta jornada: la canna indica. D'ella cal obtindre les les tres línia principals. El treball de hui ha consistit, més que a podar com ja estem acostumats, a realitzar una bona neteja de tota la tija, com per exemple: triar les fulles que ens interessa conservar, eliminar les fulles que no ens serveixen, suprimir les fulles marcides, neteja de llavors, etc. 

Les branques de la canna es presenten prou rectes, fermes. Els brots sorgixen de la terra directament del rizoma, formant grans mates:
                     
                        Canna indica




MATERIALS QUE S'HI HAN EMPRAT:

  Canya d'Índia (Canna indica): per al SHIN, HIKAE i GYO



  Amarant (Amaranthus hypocondriacus L.) : TOME


Gerbera (Gerbera): DO


   Xanglot de dàtils (palmera datilera): per al SOE (complement)


TREBALLS REALITZATS A CLASSE

                              Amparo Monleón

                               Ana

                     Antonia

                               Isabel

                                        Marta

 
                               Sebastián

                               Samurai

Sebastián, el més aplicat del grup, s'ha exercitat amb un altre ikebana per al depatx del cap. Té com a protagonista una orquídia phalaenopsis

                                             Sebastián

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada