dimecres, 21 de desembre del 2011

UN MORIBANA PER A L'ANY NOU

Arriba el Nadal i amb este acaba l'any i també el curs de moribana. Este últim treball està dedicat a l'Any Nou, ja que els japonesos no celebren el Nadal però sí l'inici d'any. Per a això, la profe Julia ens ha seleccionat un material amb molta simbologia dins de la cultura nipona:


MATERIALS QUE S'HI HAN EMPRAT:


Pinus sylvestris, pi: per al SHIN, HIKAE y GYO
El pi és un arbre mític per als japonesos. Representa la vida, a més de ser símbol de constància, salut, longevitat, força de caràcter i del silenci, este últim molt important per al creixement espiritual dins del budisme zen.
El pi és un element molt apreciat en els jardins japonesos. En estos es juga moltes vegades amb dos conceptes que es contraposen: l'eternitat i l'instant. El concepte de "eternitat", del longeu, de la qual cosa Roman, s'alterna en un mateix espai amb el "instant", és a dir, amb l'efímer i perible, representades ambdós idees pel pi i el cirerer.


Ilex: TOME
Pertany a la gran família dels grèvols. Els seus fruits rojos representa, simbòlicament, salut, energia, alegria, etc. A més el fet de ser baies, fruits d'hivern, té un significat d'abundància, de riquesa per tot el que produïx la terra.
El roig és el color més estimulant de la roda cromàtica. Per a algunes cultures és el color més important de la vida: està relacionat amb allò etern, amb la força, la saviesa. El roig és sang, i la sang és vida.


Rosa: DO
La rosa és un emblema per a moltes cultures. La seua imatge s'ha utilitzat en civilitzacions antigues, en creences, religions i ideologies. És el símbol de la bellesa, de l'amor i de la felicitat. Actualment, la bellesa dels seus pètals i la fragància que desprén continua sent el més valorat d'esta flor.
Respecte a la simbologia dels colors, el groc s'associa a la felicitat, alegria, energia, intel·ligència, coneixement, etc.

Branques daurades: SOE
Utilitzarem uns tocs de SOE daurat per a representar el desig d'allò matèrial (dels diners) que en certa manera, una vegada satisfet els anhels espirituals, també és necessari en esta època de crisi.

ELS IKEBANES D'ANY NOU

                            Concha


                      Luisa


                                          Marta

                      Rosa


                                Rosalía

                               Victoria

                               Samurai

                              Sebastián (ha substituït el pi per fruits de melia)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada